Morten Funder

Efterårsudstilling

Jeg arbejder med fotokunst på en anderledes og spændende måde, og skaber et billedunivers af drømme og stemninger baseret på fotos fra naturen, men digitalt bearbejdede og transformerede til særegne fantasifulde verdener.

Hvert af mine værker består udelukkende af mange fotografiske lag. Det enkelte værk opbygges ved at udvælge forskellige fotografiske komponenter fra mine mange naturbilleder.

Gennem utallige overvejelser opbygger og skaber jeg efterhånden det færdige værk, lag på lag. Jeg opfatter mange af mine værker som en del af metafysiske universer, som evolutionen endnu ikke har frembragt.

Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, skriver bl.a. … Resultatet er usædvanligt smukt. Morten Funders fotografier har noget drømmeagtigt over sig.

Som i drømme genkender vi konkrete steder og landskaber, men det hele er revet ud af konteksten i en magisk verden, hvor alt kan ske.

Tid og sted er ikke længere logisk bygget op. Med sin collageteknik arbejder Morten Funder næsten som en maler. Det naturalistiske billede brydes op til fordel for rene kompositoriske og farvemæssige overvejelser…

Alle mine værker er produceret i eksklusive, nummererede serier med højst 4, sædvanligvis kun 2, men ofte blot et enkelt eksemplarer af hver, og de er alle signerede. Værkerne er printet på fotolærred på anerkendt laboratorium og indrammet i svæverammer.

Jeg har haft et kamera ved hånden siden barnsben, hvor jeg voksede op i et hjem fyldt med musik. Jeg har som ung fremkaldt egne s/h billeder i mørkekammer, jeg har lavet en kort 8 mm smalfilm om at bo i kollektiv, og gennem livet har jeg altid beskæftiget mig med kunst under en eller anden form.

.

Efter 40 års ansættelse i it-brancen er jeg i dag selvstændig kunstner på fuld tid, it og foto er blevet forenet, og disse to discipliner danner således grundlag for min kunst i dag.

Jeg har gennem de sidste 12 år deltaget på langt over 100 udstillinger og messer i Danmark og Sverige, mine værker er blevet antaget på censurerede udstillinger, og jeg er optaget i årbogen 101 Kunstnere 2016.

Jeg er medlem af kunstnersammenslutningen K21 i Hvidovre, Kunstnergruppen BLIK i København, foreningen Kunst på Musicon i Roskilde og Kunstforeningen for Helsingør og Omegn.

Jeg er med i bestyrelsen for Ishøj Kunstforening, og jeg deltager for tiden i en arbejdsgruppe for etablering af en kunstrute i Greve. Endvidere har jeg været medejer af kunstgalleriet ART10 i Holbæk, og jeg har afholdt flere foredrag om min kunst i fotoklubber.

Se mere på hjemmeside

Billeder fra eventet

Visits: 277

Skip to content